5 euro vpn review: Voor- en nadelen van deze provider - TechGeek (2024)

5 Euro VPN begrijpt de behoeften van VPN-gebruikers: betrouwbaarheid, privacy, snelheid en redelijke prijzen. Deze service is nieuw op de VPN-markt en het bedrijf erachter lijkt begonnen te zijn met het uitbouwen van een betrouwbaar servernetwerk. De internetsnelheid is verbazingwekkend, in alle grote regio's. Er is geen duidelijke beperking voor VPN-gegevens en er is geen datalimiet. Klanten kunnen verbinding maken met een willekeurig aantal apparaten als dat nodig is. Dit is een van de meeste voorkomende problemen bij andere services.

5 euro vpn review: Voor- en nadelen van deze provider - TechGeek (1)

Op dit moment zijn de meeste servers actief in Europa, met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland als de belangrijkste hubs. Samen met servers op Noord-Amerikaanse bodem maakt dit een gemakkelijke benadering van de meest populaire streamingdiensten mogelijk. Azië en Oceanië zijn ook vertegenwoordigd, met servers in Japan, Australië en Singapore. Voor de servers op lange afstand zouden Belgische en Nederlandse gebruikers iets lagere snelheden moeten verwachten vanwege de geografische ligging.

De belangrijkste kenmerken van 5 euro vpn

De installatie

Een VPN-setup moet snel en eenvoudig zijn, vooral voor gebruikers die nog niet vertrouwd zijn met vpn. Voor hen (en ook voor meer ervaren gebruikers) is een app die voorselecteert op beveiligingsopties of servers een groot pluspunt. De 5 Euro VPN-desktop app blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid, heeft een aangename, duidelijke lay-out en laat je toe om belangrijke functionaliteiten te beheren met een paar klikken.

Na een eenvoudig installatieproces voer je je activeringssleutel in en ben je klaar voor je anonieme browseractiviteiten. Belangrijke beveiligingsprotocollen zijn standaard actief, dus het is niet nodig om te tweaken als je daar geen zin in hebt. Natuurlijk kun je elke instelling wijzigen via het optiemenu van de app. De instellingen die je VPN verbeteren voor zaken als Bittorrent of streaming charmeren. Het kiezen van deze opties levert voorinstellingen op voor de juiste servers en instellingen.

Wij raden 5 Euro VPN niet aan omwille van de twijfelachtige security & privacy. Wij bevelen daarom NordVPN aan als #1 VPN service

Het streamen van inhoud uit regio's die niet je eigen regio zijn, is eenvoudig. Europese gebruikers die US Netflix willen controleren (of een van de vele andere streamingdiensten die niet in hun lokale menu staan) hoeven niet eens in te loggen op een Amerikaanse server. 5 Euro VPN maakt gebruik van SmartDNS om de Europese servers zonder problemen met Amerikaanse diensten te verbinden en vice versa. Deze opvallende eigenschap maakt 5 Euro VPN uniek en zet hen voor op andere (tragere of meer gecompliceerde) diensten. Dit maakt het een van de beste VPN's voor Netflix.

Een mobiele app met dezelfde mogelijkheden als de desktopversie is onderweg. Ook interessant zijn de Linux- en Kodi-versies, die na de livegang van de iOS- en VPN-apps voor Android worden uitgebracht.

Geo blocking

5 Euro VPN gebruikt slimme DNS om vlot geo-blockings te omzeilen. Zoals gezegd is dit een unieke aanpak, waarmee 5 Euro VPN zich onderscheidt van de meeste andere VPN-aanbieders. Dit betekent gemakkelijke toegang tot elk Netflix gebied, maar ook Hulu, HBO Now, Crackle, ABC, NBC…. Je hebt een werkende login nodig om de inhoud te bekijken, maar geen enkele andere VPN-aanbieder biedt zo'n ongekende toegang tot zoveel streamingdiensten, onafhankelijk van waar je je bevindt.

De snelheid

Gemiddelde snelheden voor 5 Euro VPN's service zijn zeer goed. We hebben geen zware vertragingen gemeten, wat niet vaak het geval is als een dienst zware encryptietools toepast, zoals 5 Euro VPN dat doet. Er is geen sprake van knijpen, ongeacht het aantal apparaten dat je tegelijkertijd gebruikt, waardoor je verzekerd bent van hoge snelheden, zelfs bij het downloaden via Bittorrent. Andere diensten hebben de neiging om het aantal apparaten dat je kunt verbinden te beperken, de maximale snelheid te beperken of datalimieten te hebben, maar 5 Euro VPN niet, waardoor het een vrij unieke dienst is in deze prijsklasse. Het is in principe een premium VPN service voor een budget prijs.

Geografische afstanden hebben natuurlijk invloed op de snelheid, maar voor de meeste gebruikers is dit niet zo'n grote factor – je moet een ICT-expert zijn om te zien of je buitenlandse Netflix show langzamer buffert dan het zou moeten. Bij videogames is latentie een factor, en Europese gamers zullen vertraging ondervinden als ze op Amerikaanse servers spelen, en vice versa. Belangrijk is dat 5 Euro VPN een stabiele verbinding biedt. Er is geen pitching, geen data-beperking, wat verrassend is in een dienst die geen beperkingen heeft op het aantal apparaten dat je wilt verbinden.

De snelheden in Azië en Oceanië zijn ook vrij goed, gezien de algemene kwaliteit van de serverparken in de regio, en de afstand die de data aflegt van de ene server naar de andere. Westerse gebruikers zullen deze servers vooral gebruiken om online te winkelen en vluchten te boeken, waarvoor geen topsnelheden nodig zijn, dus het probleem is beheersbaar.

De kosten

Kijkend naar de prijs-kwaliteitverhouding, biedt 5 Euro VPN een geweldige deal. 5 Euro VPN biedt onbeperkte toegang tot VPN-servers voor, maar € 5 per maand. Er is geen limiet aan het aantal apparaten dat je tegelijkertijd kunt aansluiten. Dit betekent dat je hele huishouden veilig online kan zijn met dit budget. 5 Euro VPN beloont gebruikers die kiezen voor langere contracten met een maandelijkse prijs van maar € 3,75 voor contracten van een jaar, € 2,99 voor twee en een duizelingwekkende € 2,50 voor contracten van drie jaar. Er wordt ook een gratis proefperiode aangeboden, en een 30-dagen geld-terug-garantie als de dienst na het proberen niet bevalt.

Samenvattend: elke gratis VPN-dienst (die opereert op basis van deals met beperkingen) zal het moeilijk hebben om te concurreren met deze prijzen. In dit opzicht zit 5 Euro VPN comfortabel tussen de goedkoopste diensten. Terwijl het aanbieden van een deal vergelijkbaar met enkele van de meest premium VPN-aanbieders. De lage prijsstelling en het ontbreken van gebruiksbeperkingen bieden ook een sterke boodschap aan andere aanbieders. De dienst wordt gepromoot als ‘het goedkoopste premium VPN ter wereld‘, een uitspraak die de concurrentie zeker niet onberoerd laat.

Privacy en veiligheid

5 Euro VPN zorgt goed voor hun privacy en veiligheid. Het draait OpenVPN (de sterkste encryptie die op dit moment beschikbaar is) als standaard systeem, en ondersteunt een SOCKS5 proxy voor degenen die zonder vertraging buitenlandse diensten willen controleren. Voor sommigen lijkt deze set-up misschien vrij eenvoudig, maar voor een basissysteem is het vrij geavanceerd, vooral gezien de prijsstelling van de dienst!

Als dit je niet geruststelt in je privacybekommernissen, zal het logboekbeheer van het bedrijf dat wel doen: ze houden geen logs bij voor je sessies, registreert geen IP-adressen, logins en dergelijke. Hetzelfde geldt voor hun DNS-server: deze houdt niet bij wie op welk moment is ingelogd of hoeveel sessies een gebruiker heeft gehad. Deze uitgangspunten gaan ver in het beveiligen van je online privacy.

Bovendien heeft de app een kill-switch functionaliteit, zodat niemand je IP ziet als de VPN-verbinding plotseling wegvalt. Uiteraard moeten gebruikers altijd testen of hun VPN goed werkt, om lekkages te voorkomen. Om je te helpen je set-up te controleren, hebben we een handig artikel geschreven over het testen van je VPN-verbinding.

Torrents en Netflix

Het gebruik van Smart DNS maakt het vermijden van geo-blokkades een fluitje van een cent. Het geven van 5 Euro VPN-gebruikers een betrouwbare toegang tot streamingdiensten wereldwijd. Betrouwbaar' tussen de dubbele punten, natuurlijk. In de cat-and-mouse tussen streamingdiensten en VPN-aanbieders zijn de kansen groot dat de Netflixen van deze wereld nieuwe manieren zullen vinden om hun kostbare geoblokken op verschillende technische manieren te herstellen. Het is de hoogste prioriteit voor degenen die op verboden terrein actief zijn. Behalve het vermijden van geoblocking, Ze bieden gebruikers de mogelijkheid om VPN te gebruiken voor Bittorrent op hun servers. Dit is echt waar de dienst schittert. Downloads zullen niet worden geknepen of op een andere manier vertraagd (plus je bent in staat om zo veel apparaten aan te sluiten als je wilt, zonder effect op downloadsnelheden, een unieke functie voor een premium VPN-provider).

Klantenservice

Zoals gezegd is het installeren van 5 Euro VPN's apps en diensten een wandeling in het park. Voor degenen die nog steeds hulp nodig hebben is er een 24/7 klantenservice op de website, en een lijst met FAQ's die regelmatig wordt bijgewerkt. Het customer ondersteuning team reageert over het algemeen snel en lijkt goed geïnformeerd. Ze hebben duidelijk hunn steentje bijgedragen om je service soepel te laten verlopen. Voeg dit toe aan de gebruiksvriendelijkheid van de app, en je hebt een service die waarschijnlijk niet al te veel hoofdpijn zal geven.

Besluit

Ze hebben een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. De kosten zijn echt laag voor een premium service. Dat maakt ze een interessante partij voor iedereen die op zoek is naar budgetmogelijkheden. Tegelijkertijd scoort de service ook op andere punten. De bruikbaarheid en privacy details (encryptie) zijn zeer aan te bevelen. Bovendien knijpt de service geen gegevens af en legt hij geen datalimieten op. Zelfs het aantal apparaten dat je wilt aansluiten is geheel aan jou. Kleine problemen zijn het ontbreken van een mobiele app (op het moment van schrijven wordt een lanceringsdatum verwacht). En de omvang van het serverpark dat relatief klein is in vergelijking met sommige VPN-giganten.

Ze zijn zich goed bewust van deze zaken, hebben we geleerd, en werkt aan zowel iOS als Android apps, maar ook aan Linux en Kodi integratie. Zodra deze zich voordoen (en het serverpark wordt uitgebreid), staat niets meer in de weg aan het succes op deze overvolle markt. Ze bieden een uitgebalanceerde deal, die, zo vermoeden we, tot stand is gekomen na een nauwkeurige studie van de concurrentie voor best practices. En die te combineren tot een nieuw type VPN-aanbieder. De toegangsprijs is uitzonderlijk laag voor een premium service. Gebruikers profiteren van alle belangrijke functionaliteiten in het boek veilig en privé surfen op het internet. Een echte aanrader.

5 Euro VPN is een degelijke maar zeker niet de beste VPN Provider. Wij raden daarom NordVPN aan als #1 VPN service

5 euro vpn review: Voor- en nadelen van deze provider - TechGeek (2024)

FAQs

What is the most trustworthy VPN provider? ›

The best VPN overall

Nord tops our VPN rankings by offering an unmatched blend of features, speed, unblocking, and value for money. Not only is it half the price of ExpressVPN, it also has more features compared to Surfshark. They're its two nearest rivals, making Nord a no-brainer for most people.

Why shouldn't you use a VPN? ›

If you don't want your internet connection to be unpredictable at times, it's best not to download a VPN. Many reputable services can offer fast servers, but encrypting all your online activity can sometimes slow down connection speeds. The second most common downside to using a VPN is also linked to unpredictability.

Can you trust VPN providers? ›

Not all VPN providers are equal.

Using a reputable VPN provider like NordVPN won't cause you any problems – but some shady VPNs actually engage in data logging practices and will happily sell your data to other companies, while others don't secure their networks and leave their users exposed to threat actors.

Who is the biggest VPN provider? ›

NordVPN is undoubtedly the biggest name in the VPN industry, and in my full NordVPN review I found that it has absolutely earned that reputation – it's quite simply the very best VPN you can buy. With over 6,000 servers in over 110 countries, NordVPN practically guarantees a speedy server wherever you are.

Which VPN is 100% safe? ›

Get ExpressVPN, now 49% OFF + 3 months FREE!

ExpressVPN is one of the safest VPN providers because of its highest-standard encryption, malware protection, and strong tunneling protocols, so you'll be 100% protected by opting for a subscription.

How do you know if a VPN is legit? ›

Here are a few steps you can take to ensure your VPN program doesn't contain any malware: Choose a secure VPN. Check your VPN provider's reputation before purchasing a service. Read some reviews and comments, and check its privacy policy, no-logs policy, and encryption methods to ensure the VPN is trustworthy.

What are the negatives of VPNs? ›

While VPNs have a lot of perks, there are potential downsides, too. A VPN can reduce internet speed and increase latency, which slows down online activities. Using a VPN can get your accounts blocked by social media sites for suspicious activity.

Are there risks with VPN? ›

Viruses and malware remain a hazard — Most VPNs do not provide virus or malware protection. You should still be cautious about downloading dubious files, especially from torrent sites or other websites. And no, it doesn't protect you from Hackers getting your Data!

Why is using VPN illegal? ›

While no specific law banning VPNs exists, the government is known to hack and eliminate content that it deems a threat to national security or public order. Individuals caught using VPNs to access restricted content may face severe penalties, such as fines worth $1,300.

Can my VPN provider see my data? ›

Yes, VPN providers can see what you do online. However, many leading providers use no-log policies, meaning they won't record and save your information. Can a VPN provider see my passwords? A VPN provider cannot see your passwords as your data is encrypted.

What VPN to avoid? ›

Never connect to a VPN server that's located in one of the "Five Eyes" countries. Those are the US, UK, Australia, New Zealand, and Canada. Also, avoid the "Nine Eyes" countries (France, Norway, Denmark, The Netherlands). And avoid the "Fourteen Eyes" countries (Belgium, Italy, Germany, Spain, Sweden).

Can my internet provider stop me using a VPN? ›

Can my ISP block a VPN? Yes, an ISP can block your access to the VPN. While it's not common, an ISP may not like VPNs for allowing you to bypass restrictions the ISP itself has put up. For example, an ISP can block a specific VPN protocol or outright block your VPN connection.

Which country uses VPN the most? ›

Qatar currently has the highest VPN adoption rate in the world (AtlasVPN) According to the latest available data, 69.87% of Qatar's population downloaded a VPN, giving it the highest global adoption rate.

What is the number one VPN app in the world? ›

ExpressVPN is currently CNET's pick for the best VPN overall, scoring an 8.8/10 on our VPN rating scale. It's a veteran VPN provider that consistently demonstrates a strong commitment to privacy and transparency. It's also excellent for streaming and the easiest VPN app to use on any platform.

What is the safest VPN type? ›

OpenVPN is the most secure VPN protocol and the safest choice thanks to its near-unbreakable encryption, which keeps users' data private even when using public Wi-Fi. Because it's open source, users can check the source code for vulnerabilities and reassure themselves that there are no weaknesses in its security.

Is NordVPN or Surfshark better? ›

NordVPN offers more than 6300 ultra-fast VPN servers covering 111 countries, while Surfshark has over 3,200 servers covering 100 countries. Overall, NordVPN has more servers in Europe and North America, while Surfshark offers more choices in Asia, Africa, and South America.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6003

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.